Forside
Champagner
Champagneproducenter
Hvordan laves champagne?
Champagne ABC
Links
Om Bobleguide
Velkommen til Bobleguide.dk

Velkommen til Bobleguide.dk, hvor jeg forsøger at give en masse brugbare og knapt så brugbare oplysninger om den fantastisk vin - champagne. Siden er langt fra en komplet beskrivelse, men nærmere en samling af alle de oplysninger jeg løbende er rendt ind i om champagne.

Jeg er på ingen måde en champagne-ekspert - men blot en passioneret champagne-elsker. De champagner jeg køber, er derfor købt for at blive drukket! Så det afspejler derfor også min liste (sammen med det faktum at jeg ikke er millionær - endnu!)

Og jeg er på ingen måde biased mod enten vinbonde producenter eller de store champagnehuse - jeg kan bare godt li' champagne!

//Jakob Larsen, September 2011

Seneste aktivitet
21. apr. 2019
Anmeldte Krug - Rosé NV
22. mar. 2019
Anmeldte Moët & Chandon - Dom Perignion 1982
22. mar. 2019
Tilføjede Moët & Chandon - Dom Perignion 1982
06. mar. 2019
Anmeldte Deutz - Cuvee William Deutz Rosé 1999
06. mar. 2019
Anmeldte Louis Roederer - Cristal 2004
29. dec. 2017
Anmeldte Bollinger - La Grande Année Rosé 2005
25. Apr 2019
64
Senest anmeldte på Bobleguide.dk
Navn: Krug - Rosé
Vurdering
94
Vintage: NV
Pris: 1995
Forhandler: Salling
Tilføjet bobleguide.dk: : 04. okt. 2011
Sidst anmeldt: : 21. apr. 2019
Random info:
Sødmegrad

Doseringen af sukker efter den sekundære fermentering er udslagsgivende for sødmen af champagnen, der går fra brut zéro/brut natural, som er sukkerfri, over brut (rå) ( husk at t'et udtales i bryt), extra sec (ekstra tør), sec (tør), demi-sec (halvtør) til doux (blød).

Betegnelse Gram sukker pr. liter
zéro/brut natural 0-3
Extra brut 0-6
Brut 0-12
Extra Sec 12-17
Sec 17-32
Demi-Sec 32-50
Doux 50+


Husk at tørre champagner som udgangspunkt ikke egner sig til desserter og kransekage! Til søde retter skal der sød champagne til!

Bobleguide.dk | Copyright 2011 - Jakob Larsen | info@bobleguide.dk
Support Wikipedia