Forside
Champagner
Champagneproducenter
Hvordan laves champagne?
Champagne ABC
Links
Om Bobleguide
Velkommen til Bobleguide.dk

Velkommen til Bobleguide.dk, hvor jeg forsøger at give en masse brugbare og knapt så brugbare oplysninger om den fantastisk vin - champagne. Siden er langt fra en komplet beskrivelse, men nærmere en samling af alle de oplysninger jeg løbende er rendt ind i om champagne.

Jeg er på ingen måde en champagne-ekspert - men blot en passioneret champagne-elsker. De champagner jeg køber, er derfor købt for at blive drukket! Så det afspejler derfor også min liste (sammen med det faktum at jeg ikke er millionær - endnu!)

Og jeg er på ingen måde biased mod enten vinbonde producenter eller de store champagnehuse - jeg kan bare godt li' champagne!

//Jakob Larsen, September 2011

Seneste aktivitet
29. okt. 2017
Anmeldte Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart 1999
29. okt. 2017
Tilføjede Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart 1999
29. okt. 2017
Anmeldte Diebolt-Vallois - Fleur de Passion 2005
18. mar. 2017
Anmeldte Canard-Duchêne - Charles VII NV
18. mar. 2017
Tilføjede Canard-Duchêne - Charles VII NV
18. mar. 2017
Anmeldte Deutz - Cuvée William Deutz 2006
22. Nov 2017
148
Senest anmeldte på Bobleguide.dk
Navn: Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart
Vurdering
94
Vintage: 1999
Pris:
Forhandler:
Tilføjet bobleguide.dk: : 29. okt. 2017
Sidst anmeldt: : 29. okt. 2017
Random info:
Druer

De druetyper der primært anvendse til at producere champagne er Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Det meste champagne er produceret på en blanding af druer, men den præcise blanding er sjældent opgivet på etiketten.

Pinot Noir
Pinot noir klarer sig bedst i køligt kalksten terræn og dominerer i høj grad i Montagne de Reims og Côte des Bar. Det er Pinot Noir, der tilføjer rygrad og krop til blandingen, og der giver vine med afslørende aroma af røde bær og masser af karakter.

Produkter lavet udelukkende på blå druer kaldes blanc de noirs (Hvid af sorte). Blanch de noir er kraftige og tunge champagner og gør sig godt til hovedretten.
   
Pinot Meunier
Meunier er mere robust og mindre tilbøjelige til frostskader, fordi den springer ud senere. Den er specielt velegnet til de mere lerholdige jorde i Vallée de la Marne og vil tolerere de mest ugunstige vejrforhold. Meunier tilføjer rundhed til vinen, og giver smidige og frugtagtige vine, der har tendens til aldre hurtigere end deres Pinot noir kolleger.
   
Chardonnay
Chardonnay er alt dominerende i Côte des Blancs, og giver fint duftende vine med karakteristiske noter af blomster, citrus og til tider mineraler.

Champagne, der laves udelukkende på chardonnay-druen (grøn), er kendt som blanc de blancs (Hvid af hvide
(foto: CIVC Epernay – France) 
   
Fordelingen af druer i Champagne var i 2011:
  • Pinot noir 39 %
  • Meunier 32 % 
  • Chardonnay 29 %
Bobleguide.dk | Copyright 2011 - Jakob Larsen | info@bobleguide.dk
Support Wikipedia