Forside
Champagner
Champagneproducenter
Hvordan laves champagne?
Champagne ABC
Links
Om Bobleguide
Velkommen til Bobleguide.dk

Velkommen til Bobleguide.dk, hvor jeg forsøger at give en masse brugbare og knapt så brugbare oplysninger om den fantastisk vin - champagne. Siden er langt fra en komplet beskrivelse, men nærmere en samling af alle de oplysninger jeg løbende er rendt ind i om champagne.

Jeg er på ingen måde en champagne-ekspert - men blot en passioneret champagne-elsker. De champagner jeg køber, er derfor købt for at blive drukket! Så det afspejler derfor også min liste (sammen med det faktum at jeg ikke er millionær - endnu!)

Og jeg er på ingen måde biased mod enten vinbonde producenter eller de store champagnehuse - jeg kan bare godt li' champagne!

//Jakob Larsen, September 2011

Seneste aktivitet
29. okt. 2017
Anmeldte Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart 1999
29. okt. 2017
Tilføjede Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart 1999
29. okt. 2017
Anmeldte Diebolt-Vallois - Fleur de Passion 2005
18. mar. 2017
Anmeldte Canard-Duchêne - Charles VII NV
18. mar. 2017
Tilføjede Canard-Duchêne - Charles VII NV
18. mar. 2017
Anmeldte Deutz - Cuvée William Deutz 2006
24. Nov 2017
51
Senest anmeldte på Bobleguide.dk
Navn: Billecart-Salmon - Nicolas Francois Billecart
Vurdering
94
Vintage: 1999
Pris:
Forhandler:
Tilføjet bobleguide.dk: : 29. okt. 2017
Sidst anmeldt: : 29. okt. 2017
Random info:
Sødmegrad

Doseringen af sukker efter den sekundære fermentering er udslagsgivende for sødmen af champagnen, der går fra brut zéro/brut natural, som er sukkerfri, over brut (rå) ( husk at t'et udtales i bryt), extra sec (ekstra tør), sec (tør), demi-sec (halvtør) til doux (blød).

Betegnelse Gram sukker pr. liter
zéro/brut natural 0-3
Extra brut 0-6
Brut 0-12
Extra Sec 12-17
Sec 17-32
Demi-Sec 32-50
Doux 50+


Husk at tørre champagner som udgangspunkt ikke egner sig til desserter og kransekage! Til søde retter skal der sød champagne til!

Bobleguide.dk | Copyright 2011 - Jakob Larsen | info@bobleguide.dk
Support Wikipedia