Background Image

Velkommen til Bobleguide.dk, hvor du kan finde oplysninger om den fantastisk vin - champagne.

Find champagner HVordan laves champagne
  • "Remember gentlemen, it's not just France we are fighting for, it's Champagne!"

    Winston Churchill
  • "I drink champagne when I win, to celebrate... and I drink champagne when I lose, to console myself."

    Napoleon Bonaparte
  • Come quickly, I am tasting the stars!

    Dom Perignon
Seneste tilføjede champagne

Bollinger - R. D. - 2002

Karakter: 96
Årgang: 2002
Tørhedsgrad: Extra brut
Pris: 1995

Random fact om champagne

Druer

De druetyper der primært anvendse til at producere champagne er Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Det meste champagne er produceret på en blanding af druer, men den præcise blanding er sjældent opgivet på etiketten.

Pinot Noir
Pinot noir klarer sig bedst i køligt kalksten terræn og dominerer i høj grad i Montagne de Reims og Côte des Bar. Det er Pinot Noir, der tilføjer rygrad og krop til blandingen, og der giver vine med afslørende aroma af røde bær og masser af karakter.

Pinot Meunier
Meunier er mere robust og mindre tilbøjelige til frostskader, fordi den springer ud senere. Den er specielt velegnet til de mere lerholdige jorde i Vallée de la Marne og vil tolerere de mest ugunstige vejrforhold. Meunier tilføjer rundhed til vinen, og giver smidige og frugtagtige vine, der har tendens til aldre hurtigere end deres Pinot noir kolleger.

Chardonnay
Chardonnay er alt dominerende i Côte des Blancs, og giver fint duftende vine med karakteristiske noter af blomster, citrus og til tider mineraler.

Fordelingen af druer i Champagne var i 2011:

  • Pinot noir 39 %
  • Meunier 32 % 
  • Chardonnay 29 %